Бельгія виділить мільйон євро на протимінну діяльність в Україні

Бельгія виділить мільйон євро на протимінну діяльність в Україні 11.07.2024 11:41 Укрінформ Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні підписала фінансову угоду на суму 1 млн євро з урядом Бельгії для реалізації Проєкту UNDP з протимінної діяльності.

Як передає Укрінформ із посиланням на повідомлення ПРООН, ця угода буде реалізовуватися до 31 грудня 2025 року.

«Внесок Бельгії в Проєкт протимінної діяльності стане визначним для посилення безпеки та захисту громад, які постраждали від вибухонебезпечних предметів, підтримки гуманітарного розмінування, а також створення більш безпечного середовища для економічного та соціального розвитку України», – зазначили у ПРООН.

Проєкт UNDP з протимінної діяльності в Україні покликаний зменшити загрозу й вплив наземних мін і вибухонебезпечних пережитків війни за допомогою низки заходів, зокрема операцій з обстеження та розмінування, інформування про ризики, надання допомоги постраждалим та адвокації протимінної діяльності. Проєкт також фокусується на розбудові потенціалу державних органів з метою підвищення їхньої спроможності ефективно керувати та координувати зусилля з протимінної діяльності.

Донорами Проєкту UNDP з протимінної діяльності є уряди Бельгії, Хорватії, Данії, Франції, Республіки Корея, Люксембургу, Мальти, Нідерландів, Нової Зеландії, Норвегії, Іспанії, Швеції, Швейцарії та Великобританії.

Фото: Pixabay

Бельгія Розмінування Україна Гроші

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *