Активісти проситимуть ЄС застосувати санкції до Росії через блокування обміну полоненими

Активісти проситимуть ЄС застосувати санкції до Росії через блокування обміну полоненими 28.12.2023 16:30 Укрінформ Українські громадські організації, які опікуються полоненими, готують до Європейського парламенту, Європейської комісії і Ради Європейського Союзу звернення з приводу застосування санкцій щодо Росії через блокування обміну полонених і цивільних заручників.

Про це повідомила голова організації “Вояцький Визвіл” Наталія Єпіфанова під час пресконференції в Укрінформі на тему: «Полонені й зниклі безвісти українці. Проблеми повернення. Шляхи вирішення».

«Ми, громадські організації, підготували звернення до Європейського парламенту, Європейської комісії, Ради Європейського Союзу про застосування спеціальних санкцій до Росії через українських полонених», – сказала вона.

За словами Єпіфанової, на підтримку цього звернення волонтери за кордоном збиратимуть підписи громадян країн ЄС, щоб у подальшому передати його європарламентаріям і вести перемовини про запровадження санкцій відносно РФ.

«У зв’язку з цим ми хочемо звернутися до Міжнародної групи стосовно санкцій до Росії. Хочемо просити ініціативну групу про спільну зустріч представників цієї Міжнародної групи і представників громадських організацій-підписантів цього звернення, щоб ми могли обговорити спільні кроки у просуванні питання застосування санкцій проти Росії у темі військовополонених і зниклих безвісти, а також цивільних заручників», – зазначила очільниця громадської організації “Вояцький Визвіл”.

Звернення підтримали громадські організації «Об'єднані морем», «Цивільні в полоні», представники Спільноти родин бійців ОЗСП «АЗОВ», «Родина Оленівка», «Вірні Завжди»; «Військові медики України», а також представники Об'єднання родин зниклих і полонених військовослужбовців 24 ОМБР.

Як повідомлялося, Росія тривалий час блокує обмін українських військових і цивільних, які перебувають у полоні.

Євросоюз Санкції Україна Росія Полонені

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *