Завдання і підпорядкованість Держкіно потрібно переглянути – ОП

Завдання і підпорядкованість Держкіно потрібно переглянути – ОП 15.10.2024 13:03 Укрінформ Кінематограф є потужним інструментом для масової комунікації, і зараз Україна в цьому питанні недопрацьовує, тому є потреба перегляду завдань і підпорядкованості Держкіно.

Про це заступниця керівника Офісу Президента Олена Ковальська заявила під час дискусії в межах проєкту "Нова країна" LB.ua і EFI Group "Українська культура як один із головних інструментів нашої перемоги", передає Укрінформ.

«Кінематограф є потужним інструментом для масової комунікації, і зараз Україна в цьому недопрацьовує. Є потреба перегляду завдань Держкіно та його структури і підпорядкованості. Зараз ця установа підпорядкована міністру Кабінету міністрів, і це потрібно змінити», – процитував LB.ua Олену Ковальську.

На думку заступниці керівника ОПУ, при виборі нового очільника Держкіно потрібно враховувати міжнародну складову, як було при виборі кандидатури нового міністра культури (ним став кадровий дипломат Точицький). Ковальська зауважила, що новий голова повинен принаймні володіти англійською мовою.

Як повідомлялося, 5 липня Кабінет міністрів звільнив Марину Кудерчук з посади голови Державного агентства з питань кіно.

Марина Кудерчук працювала на посаді голови Державного агентства України з питань кіно з січня 2020 року. Раніше вона обіймала посаду заступника голови Запорізької ОДА з аграрних питань, до того – очолювала міський кіноконцертний зал ім. Довженка.

Фото: ОП

Кіно Держкіно Офіс Президента

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *