Україна та Франція посилюють співпрацю у сфері стратегічних комунікацій – МКСК

Україна та Франція посилюють співпрацю у сфері стратегічних комунікацій – МКСК Фото 20.10.2024 16:31 Укрінформ Україна та Франція посилюють співпрацю у сфері стратегічних комунікацій, зокрема щодо протидії російській дезінформації і пропаганді.

Про це повідомили в Міністерстві культури та стратегічних комунікацій України, передає Укрінформ.

Так, глава МКСК Микола Точицький провів зустріч із міністром з питань Європи та закордонних справ Франції Жаном-Ноелем Барро.

Сторони обговорили питання стратегічних комунікацій, зокрема виклики й загрози інформаційної війни, яку веде Російська Федерація. Особливу увагу приділили співпраці між двома державами задля збереження ідентичності та захисту культурної спадщини України, яку РФ цілеспрямовано знищує із 2014 року.

Як зауважили в МКСК, від початку повномасштабного вторгнення в Україну російських військ Франція відіграє важливу роль у збереженні та захисті української культурної спадщини.

У відомстві висловили вдячність главі французької держави, парламентарям і народу за підтримку українців у боротьбі за європейські цінності та свободу.

Точицький зазначив, що нині Україна має проактивний підхід до стратегічних комунікацій.

«Ми повинні не просто протидіяти дезінформації, а формувати стратегічні наративи. Маємо разом створити атмосферу єдності, аби всім світом протистояти брехні рф», – заявив він.

Барро зі свого боку підкреслив, що «Франція залишатиметься з Україною стільки, скільки буде потрібно».

У Міністерстві нагадали: співпраця між Україною та Францією у сфері стратегічних комунікацій є важливою частиною реалізації Плану перемоги, оголошеного Президентом Володимиром Зеленським.

Посилення інформаційної безпеки, боротьба з дезінформацією та формування стратегічних наративів – це критичні елементи для досягнення успіху на міжнародній арені й забезпечення підтримки України в боротьбі за свою свободу.

Барро під час свого візиту до Києва висловив переконання, що «перемога Росії стала б торжеством права найсильнішого і спричинила б хаос у міжнародному порядку».

«Саме тому наші звʼязки мають дозволити нам досягти прогресу в Плані перемоги Президента Зеленського і згуртувати навколо нього якнайбільшу кількість країн», – додав він.

Глава МЗС Франції пообіцяв підтримувати План перемоги України. Він запевнив, що працюватиме з українськими високопосадовцями, щоб заручитися підтримкою цієї пропозиції з боку інших країн.

Як повідомляв Укрінформ, глава МЗС Франції Жан-Ноель Барро здійснив свій перший візит в Україну. 19 жовтня він вшанував полеглих захисників біля Стіни пам’яті на Михайлівській площі у Києві.

На спільній із главою МЗС України Андрієм Сибігою пресконференції Барро підтвердив намір передати винищувачі Dassault Mirage-2000 на початку 2025 року та навчити українських пілотів для них.

Фото: МКСК

Франція Культура Пропаганда Дезінформація МКСК

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *