У Швеції пройде європейський фестиваль, присвячений памʼяті загиблих на фронті українських митців

У Швеції пройде європейський фестиваль, присвячений памʼяті загиблих на фронті українських митців 23.04.2024 17:04 Укрінформ Європейський фестиваль "Українська весна 2024”, який проходитиме у Стокгольмі з 24 квітня по 7 травня, присвятить кожен свій день памʼяті одного із загиблих на фронті українських митців.

Як передає Укрінформ з посиланням на сайт фестивалю, цьогоріч він обʼєднає 12 культурних подій. 

“Концепція фестивалю полягає в тому, щоб представити Україну як невід'ємну частину спільної європейської культурної спадщини. Цей звʼязок підкреслює слоган фестивалю – “Віддзеркалення в очах один одного – Україна в Європі та Європа в Україні””, – зазначають організатори.

На їхнє переконання, кінцевою метою всіх культурних заходів, присвячених Україні за кордоном, має бути фокусування уваги суспільства на боротьбі і перемозі України у війні, яку розвʼязала Росія, а також нагадування про необхідність посилення допомоги для захисту від агресора. Тому цього року кожен з 12 днів фестивалю буде присвячений одному з українських митців, що пішли захищати свою країну і загинули на фронті.

“На жаль, ми на кожен день мали не одного митця, який зі зброєю в руках захищав Україну і загинув. Нам довелося обирати. Це болюче нагадування всьому світу, що Росія забирає в України найкращих. Хтось з них встиг до війни зробити видатну карʼєру, а хтось був лише на початку свого шляху, що обірвала російська агресія”, – зазначила концертуюча піаністка, засновниця і директорка Українського інституту у Швеції Наталія Пасічник.

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *