У Музеї просто неба відкрили відновлений столітній вітряк з Херсонщини

У Музеї просто неба відкрили відновлений столітній вітряк з Херсонщини Фото 18.05.2024 16:47 Укрінформ У Національному музеї народної архітектури та побуту України у суботу, 18 травня, відкрили відновлений унікальний 100-річний вітряк з Херсонської області.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

“У Міжнародний день музеїв у Києві запрацював відреставрований унікальний вітряк родом з Херсонщини. Він був створений наприкінці ХІХ – на початку ХХ століття в с. Олександрівка. У 1973 році вітряк перевезли до Національного музею архітектури та побуту України, де планувалося його встановлення. Однак, привезені частини так і не стали повноцінною конструкцією. У 2023-24 роках за підтримки благодійного фонду “МХП-Громаді” відбулася реставрація цього вітряка”, – ідеться у повідомленні.

Як зазначив т.в.о. міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв, “у період, коли ворог намагається нас знищити як народ, стерти нашу ідентичність, особливо цінними стають такі проєкти як відновлення автентичних споруд, підтримка музеїв, дослідження нашої історії. Адже це все формує нас як українців, як націю, яка бореться і стоїть за своє”.

У Музеї просто неба відкрили відновлений сторічний вітряк з Херсонщини / Фото: Тарасов Володимир. Укрінформ

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *