У Мадриді виставлять нову картину Караваджо

У Мадриді виставлять нову картину Караваджо 07.05.2024 07:48 Укрінформ Картину із зображенням Ісуса Христа, написану італійським живописцем Мікеланджело да Караваджо, виставлять у мадридському Музеї Прадо.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

У понеділок музей повідомив, що досягнув домовленості із новим власником картини «Ecce Homo», міжнародним колекціонером із Іспанії. Там додали, що це полотно є одним із найбільших відкриттів в історії мистецтва, оскільки існує лише близько 60 відомих картин Караваджо.

«Ecce Homo» була написана між 1605 та 1609 роками і, як вважається, колись належала до приватної колекції короля Іспанії Філіпа IV. На картині зображено сцену із Нового Заповіту Біблії, в якій Понтій Пілат показує Христа натовпу: Христос страждає, з його чола, увінчаного терновим вінцем, капає кров.

Спочатку авторство картини приписували невідомому ровеснику відомого митця Хосе де Рібері. У 2021 році Іспанія заблокувала продаж «Ecce Homo» на аукціоні після припущення експертів, що це могла бути робота Караваджо.

Попередні власники картини доручили лондонській та нью-йоркській галереї Colnaghi розслідувати авторство картини, реставрувати її і, можливо, продати.

У понеділок, 6 травня, мадридський Музей Прадо заявив, що результати розслідування, які підтверджують авторство Караваджо, будуть оприлюднені одночасно із її відкриттям на спеціальній персональній виставці 28 травня. Робота буде представлена публіці до жовтня.

Як повідомляв Укрінформ, картину австрійського художника Густава Клімта, яка вважалася втраченою 99 років, продали на аукціоні у Відні за 30 мільйонів євро.

Фото: the times

Музей Картина Ісус Христос

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *