У Києві проходить міжнародний ярмарок грантів у сфері культури

У Києві проходить міжнародний ярмарок грантів у сфері культури Фото 02.11.2023 14:18 Укрінформ У Києві сьогодні відбувається П’ятий міжнародний ярмарок грантів у сфері культури, ініційований Creative Europe Desk Ukraine.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформ.

Організатори зазначають, що захід – це ефективний майданчик для спілкування між грантодавцями та представниками культурного і креативного сектору України, які перебувають у пошуку фінансової підтримки для своїх культурних проєктів та ініціатив.

“Ми сьогодні вкрай потерпаємо від дефіциту ресурсів, які можемо спрямувати на потрібні країні справи. У першу чергу, це потреби пов'язані з викликом війни, потреби на забезпечення інституційної стійкості наших заходів, на спроможність наших митців діяти, на спроможність кожного небайдужого українця зробити свою справу якісно і добре”, – сказав т.в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

Він зазначив, що підтримка для цього надається і вона стала ще більшою з початку війни.

“З одного боку, це добре, з іншого боку, привід цей не є найкращим. Партнерство зафіксовано, воно ґрунтується на низці договорів, меморандумів. Присутність тут керівників багатьох європейських програм говорить про те, що ці програми стало працюють в Україні”, – підкреслив урядовець

Карандєєв закликав всіх українців бути небайдужими і пропонувати себе для реалізації проєктів міждержавного та міжнаціонального рівнів.

“Ми спроможні генерувати дуже високу якість культурного продукту. Ми можемо та вже довели це і доводимо постійно. Важливо зрозуміти логістику. Важливо зрозуміти механізми взаємодії”, – наголосив він.

Міжнародний ярмарок грантів у сфері культури, ініційований Національним бюро програми ЄС “Креативна Європа” / Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *