В Україні знімають фільм про військових пілотів

В Україні знімають фільм про військових пілотів Відео 27.10.2024 14:26 Укрінформ В Україні створюють документальний фільм про життя військових льотчиків – «Грім серед ясного неба»

Як передає Укрінформ, про це Командування Повітряних Сил ЗСУ повідомляє у Фейсбуці.

«Міжнародний продюсерський центр «Фор-пост», за підтримки Українського культурного фонду, Генерального штабу та Командування Повітряних Сил Збройних Сил України створює фільм про бойових пілотів – «Грім серед ясного неба». Це захоплююча документальна подорож у життя військових льотчиків», – ідеться у повідомленні.

Кінотеатральна премʼєра фільму планується на початку 2025 року.

В основі проєкту – Герой України, заступник командира бригади тактичної авіації Повітряних Сил полковник Ростислав Лазаренко – позивний «Грім». У перші години повномасштабної війни він виводив літаки з-під удару під час ракетних атак по аеродрому. Він щодня спалював десятки машин бронетехніки, знищував цілі підрозділи рашистів у колонах.

«То була страшна картина, яка навіки залишиться в його пам’яті. Саме на плечі молодого, але досвідченого пілота ляже важлива місія – згуртувати навколо себе льотчиків і вступити у бій з противником», – зазначили у Повітряних силах.

Дізнатися більше можна на сторінці «Фор-пост» в Інстаграмі.

Як повідомляв Укрінформ, фільм української режисерки Ольги Журби «Пісні землі, що повільно горить» став переможцем основного конкурсу Ризького міжнародного кінофестивалю. В інших номінаціях перемогли ще дві українські стрічки.

Фото ілюстративне

Повітряні сили ЗСУ Документальне кіно Пілот

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *