США виділили $1 мільйон для захисту культурної спадщини України

США виділили $1 мільйон для захисту культурної спадщини України 20.09.2024 19:08 Укрінформ Сполучені Штати під час зустрічі міністрів культури країн G7 оголосили про виділення мільйона доларів Міжнародному центру з вивчення питань збереження та реставрації культурних цінностей (ICCROM) для захисту культурної спадщини України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та стратегічних комунікацій.

Як зазначили у міністерстві, грантову угоду підписали помічниця державного секретаря США Лі Саттерфілд і генеральна директорка ICCROM Аруна Франческа Марія Гуджрал.

Ця ініціатива є важливим кроком у зміцненні міжнародного партнерства, спрямованого на збереження української культурної спадщини, яка знаходиться під загрозою з 2022 року.

«Ми дуже раді поділитися цією новиною про суттєве додаткове фінансування ICCROM, яке дозволить їм продовжувати важливу роботу з реагування на надзвичайні ситуації та відновлення в Україні. Це партнерство є важливим етапом у зусиллях щодо збереження культурної ідентичності та історичної спадщини України, і США з нетерпінням очікують на продовження нашої потужної підтримки ICCROM та його місії зі збереження культурної спадщини по всьому світу», – заявив посол США при агентствах ООН у Римі Джеффрі Прескотт.

Як зауважили у МКСК, проєкт «Стійка спадщина», який розрахований на 30 місяців і фінансується через Фонд посла США для збереження культурної спадщини (AFCP), передбачає створення національної структури для управління ризиками та надзвичайними ситуаціями. Він сприятиме кращій координації між українськими державними установами, місцевою владою та охоронцями культурних цінностей.

Це фінансування є частиною ширшої програми США вартістю 7 мільйонів доларів, яка має на меті допомогти у збереженні культурної спадщини країни.

«Україна високо цінує підтримку уряду США, ICCROM та інших партнерів у зусиллях із захисту та відновлення культурних та історичних об’єктів, які є частиною світової спадщини», – підкреслили у міністерстві.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні внаслідок російської агресії пошкоджені або зруйновані 1096 пам’яток культурної спадщини.

Фото: МКСК

Культура Спадщина США Гроші МКСК

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *