Фільм «БожеВільні» отримав нагороду за найкраще візуальне рішення на фестивалі в Угорщині

Фільм «БожеВільні» отримав нагороду за найкраще візуальне рішення на фестивалі в Угорщині 24.10.2024 15:29 Укрінформ Художник-постановник українського фільму "БожеВільні" Іван Тищенко отримав премію "За художнє рішення" на кінофестивалі Alexandre Trauner Art/Film Festival в угорському місті Сольнок.

Про це повідомило Державне агентство України з питань кіно, передає Укрінформ.

Як зазначили у Держкіно, "премія є визнанням майстерності Тищенка у створенні візуального стилю стрічки, який відіграє ключову роль у розкритті наративу".

Фільм "БожеВільні" режисера Дениса Тарасова порушує, зокрема питання каральної психіатрії в СРСР, демонструючи драматичні події через призму індивідуальних доль. У ньому поєднується гостра соціальна проблематика і сильна візуальна естетика, що й принесло йому визнання на фестивалях, зауважили в Держкіно.

Фестиваль Alexandre Trauner Art/Film Festival має особливе значення для кіномистецтва. Він акцентує увагу на важливості художнього оформлення у фільмах.

Заснований фестиваль у 2000 році і присвячений видатному угорському художнику-постановнику Олександру Траунеру, який був визнаним майстром кінодекорацій і візуальних рішень у класичних фільмах.

Захід щороку збирає кінематографістів з усього світу, відзначаючи найкращі візуальні рішення в європейських художніх фільмах.

Цьогорічний фестиваль проходив з 15 по 20 жовтня і включав покази фільмів, які порушують актуальні теми військових конфліктів, особистих доль, соціальних проблем і сучасних викликів.

Як повідомляв Укрінформ, фільм "БожеВільні" вийде у прокат 31 жовтня.

Фото: Держкіно

Фестиваль Премія Угорщина фільм

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *