“Чи справді відчувають симпатію або тільки вдають”: Як дізнатися, як до нас ставляться насправді

Три перевірених прийоми із всесвітньої дипломатії, які допоможуть визначити справжнє ставлення інших людей. В основі них лежить аналіз та оцінка реакції людини на наші дії, інформує Ukr.Media.

Отже, спосіб перший — перевірка на чуйність. Ви звертаєтеся до людини з проханням та спостерігаєте за її реакцією. Але не зі звичайним проханням, а з проханням, яке виходить за межі його зони комфорту. Якщо людина погоджується, значить вона по-справжньому щиро і добре до вас ставиться. А якщо починає крутитись і відмовлятися, — це вже інша справа.

Якщо людина посилається на різні переконливі причини, що заважають їй допомогти, переграйте їх альтернативним варіантом у стилі: "Якщо ти мені не можеш так допомогти, — добре, але допоможи тоді ось так". Якщо людина і в цьому випадку йде у відмову, безперечно є над чим замислитися. Особливо якщо відмови звучать більше двох разів поспіль.

Другий спосіб — перевірка на подяку. Ви робите людині щось добре і корисне. Але не просто щось добре і корисне, а те, що їй потрібне. Якщо ви допоможете людині в тому, про що вас не просили, вам можуть докорити нав'язливості. Тому ви допомагаєте у тому, що потрібно та спостерігаєте за реакцією. Якщо подяка буде поверховою, — з більшою ймовірністю у ваших відносинах не все так гладко.

І, нарешті, третій спосіб базується на принципі взаємної ініціативи. Ви проявляєте ініціативу у стосунках і демонструєте своє постійне добре ставлення. Якщо воно не оцінюється належним чином, — також точно є над чим замислитися.

Наприклад, ви запрошуєте людину разом весело провести час, дзвоніть, пишіть їй і демонструєте щиру, ненав'язливу увагу. Якщо вас не запрошують у відповідь, не пишуть і не дзвонять у відповідь першими, — подібна реакція також чудово показує, як до вас ставляться насправді.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *