Україна повернула з російського полону 95 захисників

Україна повернула з російського полону 95 захисників Фото, відео 19.10.2024 00:28 Укрінформ Україні вдалося провернути з російського полону 95 військових, 20 з яких були засуджені у РФ до довічного ув'язнення за захист власної землі від агресора.

Про це Володимир Зеленський повідомив у Фейсбуку, передає Укрінформ.

«95 наших людей знову вдома. Воїни, які захищали Маріуполь і «Азовсталь», Донеччину, Луганщину, Харківщину, Київщину, Чернігівщину, Херсонщину», – зазначив Президент.

Відео: Володимир Зеленський, Телеграм

За словами глави держави, кожного разу, коли Україна рятує своїх людей з полону РФ, «ми наближаємо день, коли свобода буде повернута всім, хто перебуває в російській неволі».

Зеленський висловив вдячність команді, яка займається пошуком і звільненням полонених.

«Робимо все, щоб витягнути всіх наших, кого утримує Росія. Вдячність воїнам, які поповнюють обмінний фонд, і всім партнерам, які допомагають», – наголосив Президент.

У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими розповіли, що повернення 95 захисників України стало результатом обміну полоненими.

«Особливість цього обміну в тому, що додому повертаються чимало українців, які отримали так звані «вироки» судової системи країни-агресорки та були «засуджені»: 28 до тривалих термінів, а 20 – до довічного ув’язнення за захист власної землі від агресора», – йдеться в повідомленні.

Серед звільнених з полону – 69 солдатів і сержантів та 26 офіцерів. Це нацгвардійці, військові моряки, воїни ЗСУ, прикордонники та представники інших підрозділів Сил безпеки та оборони. Чимало з них мають серйозні захворювання та наслідки тяжких поранень, а також велику втрату ваги через катування та недостатнє харчування.

У Коордштабі висловили глибоку вдячність Об’єднаним Арабським Еміратам за допомогу та підтримку в організації обміну.

«Це 58-й за ліком обмін, організований Координаційним штабом. У результаті нашої роботи з ворожої неволі визволено вже 3767 людей», – відзначається в повідомленні.

Як повідомлялося, батько правозахисника, журналіста й військового Максима Буткевича, який потрапив у російський полон та був засуджений на 13 років, заявив, що його сина вдалося повернути в Україну.

ЗСУ Військові Полонені Зеленський

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *