Суд дозволив провести спецрозслідування у справі про розкрадання ₴88 мільйонів на ремонті офісу ДМС

Суд дозволив провести спецрозслідування у справі про розкрадання ₴88 мільйонів на ремонті офісу ДМС 29.08.2024 05:22 Укрінформ Вищий антикорупційний суд надав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування стосовно двох підозрюваних у справі про розкрадання понад 88 млн гривень на реконструкції адміністративної будівлі Державної міграційної служби.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Ідеться про бізнесмена, котрий, за версією слідства, є організатором злочинної схеми, а також про колишнього заступника голови ДМС.

У прокуратурі нагадали, що у 2015 році Державна міграційна служба отримала будівлю в центрі Києва для облаштування там центрального офісу.

Слідство встановило, що бізнесмен, який тривалий час перебував у «дружніх» стосунках із представниками ДМС та іншими можновладцями, організував тривалу схему розкрадання бюджетних коштів.

Фігурант вступив у змову з тодішніми головою ДМС, начальником Управління ресурсно-господарського забезпечення та капітального будівництва міграційної служби, а також із заступником голови відомства. Замість належного виконання своїх обов’язків посадовці заволоділи коштами, виділеними на облаштування будівлі.

Реалізація злочинної схеми завдала бюджету збитків на понад 88 млн гривень.

Визначити місце перебування підприємця та колишнього заступника голови ДМС на сьогодні не вдалося. Їм вручене письмове повідомлення про підозру в порядку ст. 135, ст. 278 Кримінально-процесуального кодексу України.

Рішення ВАКС дасть можливість завершити досудове розслідування стосовно підозрюваних та скерувати справу для розгляду по суті.

Як повідомляв Укрінформ, у справі про заволодіння коштами Харківобленерго під час закупівлі енергетичного обладнання оголосили ще дві підозри.

Антикорупційний суд Міграційна служба Ремонт Розкрадання

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *