Посадовців філії Поліського лісового офісу викрили в організації схеми контрабанди деревини до ЄС

Посадовців філії Поліського лісового офісу викрили в організації схеми контрабанди деревини до ЄС Фото 04.10.2024 03:04 Укрінформ Правоохоронці викрили у контрабанді деревини до ЄС працівників філії Поліського лісового офісу ДП «Ліси України» та експертів Рівненської торгово-промислової палати.

Про це передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу Офісу генпрокурора.

Як зазначається, чотирьом працівникам філії Поліського лісового офісу ДП «Ліси України» та двом експертам Рівненської торгово-промислової палати повідомлено про підозру у спробі контрабанди лісоматеріалів у великому розмірі.

За даними слідства, службові особи філії у змові з експертами торгово-промислової палати намагалися незаконно вивезти ділову деревину сосни до ЄС.

Для конспірації протиправних дій працівники лісового офісу завантажили залізничні вагони необробленими лісоматеріалами та приховали їх під дров’яною деревиною, яку дозволено вивозити з України.

Експерти видали неправдиві експертні висновки, відповідно яких завантажена у вагони деревина була кваліфікована як дров’яна, що дозволяє її вивезення за кордон.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Нагадаємо, у листопаді 2023 року правоохоронці провели обшуки у депутата Рівненської облради, і тодішнього заступника голови офісу «Лісів України» Віталія Суховича , під час яких знайшли незадекларовані статки на мільйони доларів.

Зазначалося, що фігурант до лютого 2023 року обіймав посаду начальника Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства. Потім зайняв одну з керівних посад в створеному на його базі Поліському лісовому офісі ДСГП «Ліси України». Працюючи у виконавчій владі та органах місцевого самоврядування, за даними слідства, він встиг незаконно збагатитися на мільйони доларів.

Зокрема, під час слідчих дій у посадовця було виявлено та вилучено тільки готівкою понад 4 млн доларів у різній валюті.

У червні 2024 року ВАКС затвердив угоду про визнання винуватості Суховича і застосував до нього процедуру спецконфіскації до 98 млн грн арештованих коштів.

Як передавав Укрінформ, нелегальна торгівля тютюновими виробами в Україні у липні 2024 року знизився до 14,6% порівняно з 18% у квітні цього року.

Фото: Офіс Генпрокурора

Контрабанда Деревина Полісся Офіс генпрокурора

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *