Росія знищила і пошкодила в Україні понад 2500 навчальних закладів

Росія знищила і пошкодила в Україні понад 2500 навчальних закладів 20.09.2024 07:05 Укрінформ Від початку повномасштабного вторгнення війська РФ знищили і пошкодили в Україні 2509 навчальних закладів, у тому числі 1668 шкіл.

Про це Національна поліція повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"За даними Національної поліції, з початку повномасштабного вторгнення знищено або пошкоджено 2509 навчальних закладів. Найбільше було зруйновано саме шкіл – 1668, дитячих садків – 700 і 141 вищий навчальний заклад", – заявив голова Нацполіції Іван Вигівський на міжнародній конференції "Об’єднані заради справедливості. Відповідальність за атаки на цивільні об’єкти".

"Бомбардування і ракетні обстріли закладів освіти – це воєнний злочин. І це свідомі злочинні дії з боку Російської Федерації, направлені на знищення української ідентичності, позбавлення наших дітей права на освіту та фактично створення умов для знищення нашої нації", – наголосив Вигівський.

Він зазначив, що спільне завдання всіх Сил оборони України, до яких належить і Національна поліція, українських та міжнародних органів кримінальної юстиції, закордонних партнерів – зробити так, аби жодна дитина в Україні більше не постраждала внаслідок російської агресії та мала можливість навчатися у безпечному освітньому середовищі, а кожен воєнний злочинець не зміг уникнути справедливого покарання.

Як повідомляв Укрінформ, за час повномасштабної війни Росія вчинила понад 50 атак на портову інфраструктуру, знищивши та пошкодивши понад 280 об’єктів

Фото: Сумська обласна прокуратура

Поліція Школа Воєнні злочини Війна Війна з Росією

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *