Ексохоронця Захарченка заочно засудили до 15 років за держзраду

Ексохоронця Захарченка заочно засудили до 15 років за держзраду 18.09.2024 17:41 Укрінформ Колишньому охоронцю Олександра Захарченка, ексочільника так званої «ДНР», суд заочно призначив 15 років ув’язнення з конфіскацією майна. Його визнали винним у державній зраді.

Про це у Фейсбуці повідомляє Управління СБУ в Івано-Франківській області, передає Укрінформ.

«На підставі зібраних слідчими Служби безпеки беззаперечних доказів суд заочно виніс вирок колишньому охоронцю т.зв. «глави ДНР» Олександра Захарченка…. суд визнав бойовика винним за трьома статтями Кримінального кодексу: ч. 1 ст. 111 – державна зрада (в редакції закону 2014 року); ч. 1 ст. 258-3 – участь у терористичній організації; ч. 2 ст. 260 – участь не передбачених законом збройних формуваннях. Його засуджено до 15 років тюрми з конфіскацією майна», – повідомляє управління СБУ в області.

Повідомляється, що на початку масових антиукраїнських заворушень на сході України засуджений брав участь у проросійському русі в складі т.зв. «народного ополчення Донбасу». Восени 2014 року вступив до «2 окремої мотострілецької бригади армійського корпусу народної міліції «ДНР».

«Упродовж 2014-2015 років він брав участь у бойових діях проти Збройних сил України під позивним «Десант». І за рік дослужився до заступника начальника штабу т. зв. «оперативно-тактичного командування «Донецьк». Наприкінці 2017 року призначений начальником відділу в «управлінні безпеки голови «ДНР». Він був особистим охоронцем Олександра Захарченка аж до ліквідації останнього влітку 2018 року», – додають в управлінні СБУ. Бойовик отримав близько десятка нагород і відзнак від російського режиму, серед яких – «за бойові заслуги» та «битва за Саур-Могилу».

Після провалу охорони «глави ДНР» засуджений займався фінансуванням терористичного угруповання на посаді «головного інспектора» т.зв. «митниці ДНР».

Наразі засуджений перебуває на непідконтрольній території, СБУ вживає комплексних заходів для притягнення його до відповідальності.

Як повідомляло агентство, у Чернівцях затримали трьох агентів РФ, які влаштували підпали на об'єктах Укрзалізниці.

СБУ Захарченко Держзрада

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *