Польські прикордонники розповіли деталі затримання Усика в аеропорту Кракова

Польські прикордонники розповіли деталі затримання Усика в аеропорту Кракова Ексклюзив 18.09.2024 10:44 Укрінформ Український боксер Олександр Усик у вівторок не зміг потрапити на рейс із Кракова до Салонік, оскільки авіаперевізник – компанія Ryinair – не допустив на рейс особу, яка його супроводжувала.

Про деталі інциденту в коментарі Укрінформу розповіли речник Карпатського відділу Прикордонної служби Польщі Яцек Міхаловський і речниця краківського аеропорту "Баліце" Наталія Вінсе.

"Справа стосувалася двох громадян України. Один з них не був допущений на рейс, а інший сказав, що без нього не полетить", – повідомив Міхаловський, додаючи, що недопущеною була особа, яка супроводжувала відомого українця.

За його словами, в результаті перевізник не допустив обох українців на рейс. Вони втратили статус пасажирів, але не захотіли залишити зону виходу (gate – ред.).

"Це спричиняло затримку з вильотом літака, а з огляду на те, що вони не реагували на прохання працівників перевізника про залишення цієї зони, тож згідно з процедурою було викликано прикордонників з групи спецреагування", – повідомив Міхаловський.

Як зазначив прикордонник, на одного з українців було одягнуто кайданки.

«Але це була превентивна міра, щоб лише довести його до службового приміщення, де його відразу ж було розкуто. Чоловіки не чинили опору, але були у збудженому стані»,- підкреслив Міхаловський.

За його словами, з ними було проведено бесіду, до аеропорту прибув також український консул.

"Затримані не отримали жодного покарання, а лише попередження",- констатував речник Карпатського відділу Прикордонної служби РП.

Він зауважив, що це не якась виняткова ситуація: такі інциденти трапляються в цьому аеропорту кілька разів на тиждень.

Прикордонник також уточнив, що через цей інцидент літак сполученням Краків-Салонікі вилетів з годинним запізненням.

Своєю чергою у коментарі агентству речниця краківського аеропорту «Баліце» Наталія Вінсе, повідомила, що після цього інциденту український боксер разом із супроводжуючою особою залишили аеропорт і більше на краківське летовище не поверталися.

Речники Карпатського відділу Прикордонної служби РП й аеропорту «Баліце» не повідомили, якою була причина недопущення людини, яка супроводжувала Усика, на посадку літака.

Як повідомляв Укрінформ, вчора ввечері в аеропорту Кракова польські правоохоронці затримали українського боксера Олександра Усика. Згодом Усик в соцмережах повідомив, що сталося непорозуміння, яке швидко вирішилося. Він також подякував українським дипломатам за підтримку.

Польща Прикордонники Усик

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *