Україна й Канада співпрацюватимуть у питаннях захисту національної спадщини

Україна й Канада співпрацюватимуть у питаннях захисту національної спадщини 17.09.2024 10:42 Укрінформ Міністр культури та стратегічних комунікацій України Микола Точицький і міністерка спадщини Канади Паскаль Сент-Онж обговорили співпрацю в питаннях захисту національної спадщини та музейних проєктів, необхідність посилення боротьби з інформаційною агресією.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МКСК.

«Ми б хотіли розвивати партнерство між Україною та Канадою саме в цих питаннях. Адже ми як країна, яка вже не один рік бореться із дезінформацією та пропагандою, готові ділитися своїм досвідом з нашими колегами і союзниками… Ми зараз багато втрачаємо через цю війну, Росія постійно руйнує об’єкти національної спадщини. Нам потрібна експертиза у багатьох сферах не тільки для того, щоб евакуювати їх, а й для того, щоб надати необхідні послуги для цієї евакуації, а також для того, щоб внести усі об’єкти, які були зруйновані з 2014 року, у наш комп’ютерний каталог», – зазначив Точицький.

Крім того, сторони обговорили необхідність посилення боротьби з інформаційною агресією, яка загрожує об’єктивному висвітленню подій в Україні та світі.

«Наш уряд підтримував Україну на кожному етапі цієї незаконної та неспровокованої російської агресії. Канада та наш уряд будуть стояти поруч з вами на кожному етапі цієї боротьби. Ми глибоко поділяємо серйозне занепокоєння щодо іноземного втручання та дезінформації. Ми будемо працювати з вами, надаючи інструменти, ресурси та підтримку, адже Україна повинна зберегти свою незалежність і культуру», – підкреслила Сент-Онж.

У МКСК наголошують, що ця онлайн-зустріч є важливим кроком на шляху до посилення міжнародного партнерства у сфері стратегічних комунікацій та в освітніх ініціативах й культурних проєктах.

Як повідомлялося, міністр культури та стратегічних комунікацій Микола Точицький обговорив із послом Французької Республіки Гаелем Васьєром можливість поглиблення співпраці у сфері культури та стратегічних комунікацій, а також промоції українських культурних продуктів у Франції.

Фото: МКСК

Канада Культурна спадщина Пропаганда Агресія РФ Точицький МКСК

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *