Віртуальне споглядання природи знижує стрес і тривогу

Віртуальне споглядання природи знижує стрес і тривогу Дослідження 01.09.2024 06:34 Укрінформ Споглядання природи може ефективно знімати стрес навіть у разі перегляду відео із звуковим супроводженням.

Про це свідчать результати дослідження, проведеного Університетом прикладних наук Південно-Східної Фінляндії, передає Укрінформ із посиланням на Yle.

За словами науковців, перебування у віртуальному природному середовищі протягом усього десяти хвилин сприяло зниженню стресу та покращенню самопочуття учасників дослідження. Зокрема, у них зафіксовано більшу варіабельність серцевого ритму та зниження частоти серцевих скорочень, тобто активувалася заспокійлива нервова система.

Учасники повідомили, що почуття тривоги та депресії зникли. При цьому почуття комфорту, ентузіазму, творчості та єдності також посилювалися під час перебування у імітації природного простору.

Як повідомляв Укрінформ, за результатами другої хвилі дослідження, проведеного дослідницькою компанією Gradus Research у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я – ініціативи першої леді Олени Зеленської, українці почали більше довіряти фаховому погляду на проблему власного ментального здоровʼя.

Фото: Yle

Наука Оздоровлення Здоров'я Стрес дослідження

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *