До проєкту з упровадження грантів долучилося 143 заклади вищої освіти – МОН

До проєкту з упровадження грантів долучилося 143 заклади вищої освіти – МОН 17.08.2024 00:14 Укрінформ До пілотного проєкту з упровадження державних грантів долучилося 143 заклади вищої освіти як державної, так і приватної форми власності.

Про це повідомляє Міністерство освіти та науки, передає Укрінформ.

"Станом на 15 серпня 2024 року 143 державні та приватні заклади з різних регіонів України долучилися до пілотного проєкту із впровадження державних грантів", – йдеться у повідомленні.

Як зазначають у МОН, перелік університетів постійно оновлюється та поступово збільшуватиметься. Оновлення можна відстежувати на офіційному сайті Вступ–2024 за посиланням.

Як повідомляв Укрінформ, у 2024 році у вступній кампанії запроваджується пілотний проєкт державних грантів на здобуття вищої освіти на контрактній основі.

Вступники в університети, які не набрали відповідних балів для вступу на бюджет, можуть отримати два види грантів від держави на оплату навчання на контракті.

Перший вид – 15 тис. грн для тих вступників, які склали два предмети НМТ не менше ніж на 150 балів, другий – 25 тис. грн для тих вступників, які склали два предмети НМТ не менш ніж на 170 балів. Ці суми виділяються на рік для покриття частини вартості навчання на контракті. Отримати заяву на грант можна одразу після успішного зарахування через е-кабінет вступника з 5 вересня до 31 жовтня 2024 року.

Фото ілюстраційне

Міносвіти Грант навчання

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *