Углава закликав зняти гриф держтаємниці зі справи про витік інформації у НАБУ

Углава закликав зняти гриф держтаємниці зі справи про витік інформації у НАБУ 24.07.2024 13:55 Укрінформ Відсторонений від роботи перший заступник голови Національного антикорупційного бюро Гізо Углава звернувся до НАБУ і САП із проханням зняти гриф держтаємниці з матеріалів розслідування щодо ймовірного витоку інформації, в яких він фігурує.

Про це він написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Він зазначив, що одночасно із початком досудового розслідування та двох службових розслідувань, метою яких, за його словами, є дискредитація його як службової особи та НАБУ в цілому, розпочалася медійна кампанія, "спрямована на створення негативної думки у суспільстві щодо моєї діяльності та репутації".

"Ця кампанія супроводжувалася гучними звинуваченнями, але жодних реальних доказів моєї причетності до зливу інформації надано не було. Я звернувся до Національного антикорупційного бюро України та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури з проханням надати дозвіл на розголошення відомостей кримінального провадження та зняти гриф "Для службового користування" та "Державна таємниця" стосовно матеріалів та інформації, повʼязаної з вищезазначеними розслідуваннями, – написав Углава.

На його думку, "це допоможе інформувати громадськість, уникнути непорозумінь і маніпуляцій, забезпечить повноцінне розуміння ситуації та усуне негативні наслідки".

Як повідомлялося, 11 червня директор НАБУ Семен Кривонос заявив, що за фактом витоку інформації про розслідування кримінальних справ НАБУ проводиться досудове розслідування.

Окрім досудового розслідування щодо витоків, у НАБУ за наказом Кривоноса розпочато ще два службових розслідування. Одне – щодо можливого тиску на викривачів, інше – щодо можливих неправомірних вказівок детективам.

У травні директор НАБУ усунув від виконання обов’язків свого першого заступника Гізо Углаву. У бюро повідомили, що таке рішення ухвалили через розслідування про злив даних.

12 липня Углава заявив, що пройшов детектор брехні, і запевнив, що до зливів інформації про хід слідства у кримінальних справах бюро не причетний.

22 липня Углава повідомив, що подав позов про захист честі і гідності проти Центру протидії корупції і особисто очільника ЦПК Віталія Шабуніна.

НАБУ Углава Держтаємниця Витік

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *