ЦПД розвінчав спроби роспропаганди видати історію з лікарем після удару по Охматдиту за фейкову

ЦПД розвінчав спроби роспропаганди видати історію з лікарем після удару по Охматдиту за фейкову Фото, відео 20.07.2024 06:03 Укрінформ Телеграм-канали РФ поширюють відеозапис, на якому особа в одязі Нацполіції України наносить штучну кров на буцімто лікаря дитячої лікарні «Охматдит» начебто після російського ракетного удару. Але це відео — фейкове.

Про це у Телеграмі застерігає Центр протидії дезінформації при РНБО, передає Укрінформ.

За словами пропагандистів, наслідки ракетного удару по дитячому медзакладу нібито зрежисували. Однак у ЦПД наголошують, що навпаки – зрежисоване те відео, яке поширюють роспропагандисти. «Верифікувавши інформацію у Національній поліції України, Центр повідомляє, що це відео – сценічна робота російських пропагандистів», – йдеться у повідомленні.

У ЦПД звернули увагу на те, що форма та взуття акторів повністю нові і чисті, а у поліцейських, які працювали на місці, форма була запиленою.

«На відео у буцімто поліцейського відсутня поясна система (зброя, кобура, рація, аптечка тощо) та кавер (чохол для шолома). Також розміщення шеврона з символікою Нацполіції порушує правила носіння однострою. Протягом тривалого часу поліцейські не забезпечуються берцями, правоохоронці мають спеціальні кросівки», – заявили в ЦПД.

Зазначається, що волосся «лікаря» на відео російських пропагандистів за всіма візуальними ознаками нагадує перуку.

«Матеріали лікарського одягу в реальності та на відео абсолютно різні. Крім того, на формі справжнього лікаря є горизонтальний шов на спині. На формі російського актора – шов відсутній», – пояснили у ЦПД.

У РНБО заявили, що з метою виправдання та відбілювання репутації російських терористів, роспропаганда вдається до поширення абсурдних і безглуздих відеофейків, які приречені на провал.

Як повідомлялося, 8 липня Росія завдала ракетного удару по київській дитячій лікарні «Охматдит», де лікуються діти з усієї України.

Після цього удару РФ у мережі було широко розповсюджене фото дитячого хірурга Олега Голубченка із закривавленим халатом, який оперував п'ятимісячну дитину, коли російська ракета прилетіла просто в Охматдит.

Як повідомляв Укрінформ, одразу після замаху на Трампа російські медіа почали розкручувати фейк про "український слід".

Фейк Медіа Війна з Росією Ракетний удар

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *