Розпорядження від обласних ТЦК для працівників Укрінформу датоване 22 травня – директор агенції

Розпорядження від обласних ТЦК для працівників Укрінформу датоване 22 травня – директор агенції 31.05.2024 22:08 Укрінформ Укрінформ відправив до ТЦК за місцем реєстрації звірку на п'ятьох працівників агентства 3 травня. Розпорядження, датоване 22 травня, надійшло в Укрінформ лише 31 травня.

Про це повідомив у своїй заяві директор Укрінформу Сергій Череватий, коментуючи повідомлення ЗМІ про нібито надсилання повістки кореспонденту агентства в Черкасах Юрію Стригуну після оприлюднення інформації про "темники".

"Кожен роботодавець зобов’язаний повідомляти на вимогу ТЦК і СП військовозобов'язаних та призовників про їх виклик до військкомату і забезпечувати їх своєчасне прибуття за цим викликом. Згідно з постановою 1487 КМУ, кожен роботодавець проводить звірку військово-облікових даних своїх працівників. Відповідно до цієї постанови, 3 травня Укрінформ відправив до ТЦК за місцем реєстрації звірку на п’ятьох працівників Укрінформу. Серед них – Юрій Стригун.

22 травня РТЦК Черкаської, Київської та Дніпропетровської областей відправили розпорядження про необхідність нашим працівникам, в тому числі – Юрію Стригуну, прибути до ТЦК для звірки облікових даних. Укрінформ отримав цей документ 31 травня.

У відповідь роботодавець, тобто Укрінформ, зобов’язаний видати наказ про повідомлення військовозобов’язаного про необхідність прибуття працівника до РТЦК, де він перебуває на обліку для звірки військово-облікових даних. У разі невиконання цього розпорядження стосовно керівника застосовується адміністративна відповідальність. Тому ми не могли проігнорувати цей документ", – розповів Череватий.

Також він додав, що на початку червня усі ці працівники інформагентства мають прибути на звірку військово-облікових даних до відповідних РТЦК. "Вчора такі документи отримали троє людей, сьогодні двоє. Звірка триває на постійній основі. Відповідно, ми підготували наказ про повідомлення, який відправили працівникам на ознайомлення", – наголосив директор Укрінформу.

Як повідомлялося, 31 травня, 57-річний кореспондент інформаційного агентства "Укрінформ" в Чернігівській та Черкаській областях Юрій Стригун отримав повістку, а також розпорядження директора агентства терміново з'явитися в ТЦК і поінформувати його про результати такого візиту. Стригун сказав "Детектору медіа", що його поінформували у відділі кадрів, що це є звичною практикою. Також він підкреслив, що повістку принесли не за місцем його реєстрації, а надіслали за місцем роботи — в київський офіс Укрінформу та додав, що йому запропонували приїхати в Київ і фізично розписатися за отримання повістки і відповідного наказу керівництва інформагенції.

У коментарі "Детектору медіа" Стригун сказав, що у 2021 році вже оновлював свої дані у військкоматі.

Видання нагадує, що сьогоднішнім подіям передував вихід 30 травня на "Суспільному" матеріалу, у якому Стригун повідомив, що в грудні 2023 року отримав від редактора "темник" з бажаними та небажаними спікерами в Чернігівській області. За словами Стригуна, отриманий темник він не опублікував цієї зими, бо не хотів підставляти своє безпосереднє керівництво.

Разом з тим Стригун додав, що не має доказів, що Мацука має стосунок до "темника", але може припустити таке.

29 травня видання "Українська правда" у своїй статті припустило, що колишній генеральний директор Укрінформ Олексій Мацука розсилав працівникам агенції "темники".

За кілька днів до оприлюднення розслідування, 24 травня 2024 року, новим генеральним директором агентства призначили колишнього речника Східного угруповання військ Збройних сил України полковника Сергія Череватого.

Того ж дня Мацука повідомив, що завершує роботу в агентстві. В коментарі "Детектору медіа" він сказав, що йде з посади за станом здоров'я та у зв'язку "з появою ідей нових проєктів", які збирається розвивати. Мацука додав, що поки не знає, чи будуть ці проєкти реалізовані в Укрінформі, чи в інших медіа.

Олексій Мацука обіймав посаду гендиректора «Укрінформу» з 9 листопада 2023 року.

Укрінформ Сергій Череватий ТЦК

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *